Kabinet investeert € 500 miljoen in netwerkbedrijf Stedin

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 22:22

Het kabinet is van plan om € 500 miljoen in het regionale netwerkbedrijf Stedin te investeren. Deze kapitaalstorting is op verzoek van Stedin om voldoende te kunnen blijven investeren in het elektriciteitsnet.

Door de storting van eigen vermogen wordt de Nederlandse staat voor 11,9% aandeelhouder in het bedrijf. Stedin zal hiermee een staatsdeelneming worden. De ministerraad is hier op voorstel van minister Kaag van Financiën en minister Jetten voor Klimaat en Energie mee akkoord gegaan.

Minister Kaag van Financiën: “We staan met de energietransitie voor een grote opdracht. Toegang tot het energienetwerk is essentieel en het energienet moet robuust en toekomstbestendig zijn. Het kabinet wil graag met deze kapitaalstorting een bijdrage leveren aan de borging van het publieke belang van de energievoorziening.”

Minister Jetten voor Klimaat en Energie: “Het is van cruciaal belang dat de uitbreiding van het elektriciteitsnet op hoog tempo doorgaat. Voor alle huishoudens en bedrijven die de komende jaren zelf elektriciteit willen produceren of overstappen van fossiele energie op duurzame elektriciteit is veel meer ruimte nodig. Netbeheerders, de overheid en bedrijven werken met man en macht aan oplossingen voor het volle stroomnet. Ik ben blij dat de Rijksoverheid nu ook financieel kan bijspringen.”

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/09/08/kabinet-investeert-500-miljoen-euro-in-netwerkbedrijf-stedin

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.