In Het kan wel trekt Emile Roemer erop uit om antwoorden te vinden op deze en andere vragen. Bij een opmerkelijk sociale multinational en in een volksbuurt vol activisten. Tussen bijzondere leerlingen op de praktijkschool en opstandige studenten aan de universiteit. Hij gaat op bezoek bij banken op de Amsterdamse Zuid-As, maar ook bij Ronald Koeman in De Kuip in Rotterdam. Verschenen 19 mei 2015. 👁 Bekijk ook de video waarin Emile Roemer vertelt over dit boek.
Vragen van de SP
Waarom zijn bedrijven beter af met mensen in vaste dienst?
Waarom betalen zoveel multinationals zo weinig belasting?
Is een zorg mogelijk die gemoedelijk en gastvrij is?
Hoe krijgen huurders woningcorporaties weer op de rails?
Waarom mogen we vluchtelingen niet in de steek laten?
Wat kunnen we leren van links in Latijns-Amerika?
Roemer ontmoet politieke prominenten als Lula in Brazilië en Alexis Tsipras in Griekenland. Hij bezoekt activisten in de Verenigde Staten en vluchtelingen uit Somalië. Hij gaat naar bezet Palestijns gebied, kijkt rond in Latijns-Amerika en reist naar een bloemenkwekerij in Kenia. Maar gaat ook langs bij een voormalige topvoetballer in Sao Paulo die kinderen in de sloppenwijken veel meer leert dan een balletje trappen.
Het kan wel
Het kan wel leest als een politiek reisverslag. Over waar Emile Roemer zijn inspiratie en ideeën vandaan haalt en zijn voorstellen mee onderbouwt. Verrassend vlot en toegankelijk geschreven. Voor iedereen die meer wil weten over hoe Binnenhof en buitenwereld elkaar ontmoeten bij Emile Roemer.
Wie is Emile Roemer
Emile Gerardus Maria Roemer (Boxmeer, 24 augustus 1962) is een Nederlands politicus en bestuurder. Hij is lid van de SP. Sinds 1 december 2021 is hij commissaris van de Koning in Limburg. Eerder was hij waarnemend burgemeester van Heerlen (2018–2020) en Alkmaar (2020–2021). Daarvoor was hij politiek leider van de SP en fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer (2010–2017).
Video 👁 Emile Roemer over zijn boek 'Het kan wel'
Wat vind jij van dit boek?
Heb jij 'Het kan wel' gelezen? We zijn benieuwd naar jouw mening! Wat sprak je aan in het verhaal, welke inzichten kreeg je, of waar ben je het misschien niet mee eens? Deel jouw gedachten in de reacties hieronder. Zo helpen we elkaar om de thema’s uit het boek verder te begrijpen en te bespreken.
Je e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.
Reactie plaatsen
Reacties