Het boek De prijs van de macht van politiek verslaggever Wilma Borgman biedt een diepgaand inzicht in de opkomst en het leiderschap van Mark Rutte en de VVD. Toen Rutte in 2006, na een moeilijke strijd met Rita Verdonk, partijleider werd, bevond de VVD zich op een laagtepunt. Toch leidde hij de partij in 2010 naar een historische verkiezingsoverwinning en werd hij premier van Nederland. Inmiddels heeft Rutte meer dan tien jaar aan de macht gezeten, met wisselende coalities en ondanks talloze crises en schandalen. Verschenen 13 januari 2022. 👁 Bekijk ook de video van de auteur.
Strategische keuzes achter succes VVD
Borgman onderzoekt hoe de VVD onder Rutte uitgroeide tot een langdurig succesvolle partij. Ze onthult de strategische keuzes achter dit succes, maar bespreekt ook de keerzijde: een gebrek aan interne discussie, een kleine kring van beslissers en verlies van ideologische diepgang. Daarnaast werpt het boek vragen op over de toekomst van Rutte. Na de langste kabinetsformatie in de Nederlandse geschiedenis stond zijn vierde kabinet in 2022 op het bordes. Maar hoe lang kan hij dit volhouden?
De prijs van de macht is een fascinerend document over tien jaar Nederlandse politieke geschiedenis.
Video 👁 Wilma Borgman over 'De prijs van de macht'
Wat vind jij van dit boek?
Heb jij 'De prijs van de macht' gelezen? We zijn benieuwd naar jouw mening! Wat sprak je aan in het verhaal, welke inzichten kreeg je, of waar ben je het misschien niet mee eens? Deel jouw gedachten in de reacties hieronder. Zo helpen we elkaar om de thema’s uit het boek verder te begrijpen en te bespreken.
Je e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.
Reactie plaatsen
Reacties