De Partij voor de Vrijheid (PVV) is sinds de oprichting in 2006 een onmisbare speler in de Nederlandse politiek. Tegelijkertijd blijft de partij omgeven door mysterie. In Rondom Wilders ontrafelt politiek historicus Koen Vossen de structuren, ideeën en werkwijze van deze unieke partij. Het boek biedt een diepgaande analyse van de PVV en haar invloed op de Nederlandse politiek. Verschenen 9 april 2013.

Boekomslag Rondom Wilders, portret van de pvv geschreven door koen vosen

De opkomst en invloed van de PVV

Koen Vossen beschrijft hoe de PVV, onder leiding van Geert Wilders, een snelle groei doormaakte. Met negen zetels bij de verkiezingen in 2006 en een hoogtepunt van 24 zetels in 2010 werd de partij de derde grootste van Nederland. Als gedoogpartner van het kabinet-Rutte I wist de PVV grote invloed uit te oefenen op het regeringsbeleid. Na de val van het kabinet nam de macht van de partij tijdelijk af, maar de PVV bleef een bepalende kracht in het politieke landschap.

Unieke partijstructuur en ideeën

Vossen gaat in op de bijzondere kenmerken van de PVV, waaronder haar ‘ledenloze’ structuur. Geert Wilders houdt alle touwtjes in handen, wat de partij organisatorisch uniek maakt. Ook onderzoekt hij de ideeën die de partij leiden, en plaatst deze in de bredere context van populisme en rechtse politiek. Is de PVV extreemrechts, populistisch, of gewoon anders dan traditioneel rechts in Nederland?

Financiering en betrokkenheid

Het boek werpt ook licht op de financiële structuur van de PVV en de mensen die op de achtergrond actief zijn voor de partij. Dit aspect, vaak in mysterie gehuld, wordt door Vossen helder en toegankelijk uitgelegd.

Over de auteur

Koen Vossen is politiek historicus en expert op het gebied van populisme en kleine politieke partijen. Zijn publicaties zijn internationaal vertaald, wat zijn autoriteit onderstreept.

Wat is jouw mening over het boek 'Rondom Wilders'?

Heb jij 'Rondom Wilders' gelezen? We zijn benieuwd naar jouw mening! Wat sprak je aan in het verhaal, welke inzichten kreeg je, of waar ben je het misschien niet mee eens? Deel jouw gedachten in de reacties hieronder. Zo helpen we elkaar om de thema’s uit het boek verder te begrijpen en te bespreken.
Je e-mailadres wordt niet op de website gepubliceerd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.