De ChristenUnie (CU) is een politieke partij met een christelijk-sociale en conservatieve ideologie. De partij werd opgericht in 2000 als een fusie tussen het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV), de Reformatorische Politieke Federatie (RPF) en het Evangelisch-Lutherse "De RPF". De partij vertegenwoordigt christelijke waarden en heeft een sterke focus op ethische en maatschappelijke kwesties vanuit een bijbels perspectief. De ChristenUnie gelooft in veranderingWe hebben hoop voor de toekomst.We kiezen voor steeds beter in plaats van steeds meer. Op opwiemoetikstemmen.nl vind je een uitgebreid overzicht van boeken die te maken hebben met de politieke partij ChristenUnie en de politici van de ChristenUnie. 👁 En, als aanwezig, kun je een video over het boek bekijken. Veel leesplezier!

logo christenunie

Boeken over ChristenUnie

Verschenen 5 december 2024

Verschenen 19 september 2023

Verschenen 24 maart 2021

Verschenen 1 november 2019

Verschenen 11 oktober 2017

Verschenen 19 augustus 2008

Samenvattingen van de boeken over de ChristenUnie

Met God midden in de politiek: de missie van de ChristenUnie door Gerry van der List

In 2000 smolten twee kleine confessionele partijen, GPV en RPF, samen tot de ChristenUnie. De start was moeizaam, met teleurstellende verkiezingsresultaten en interne conflicten. Maar geleidelijk ontwikkelde de partij zich tot een factor van betekenis in de vaderlandse politiek. Met slechts een klein aantal zetels in de Tweede Kamer wist zij in enkele kabinetten een disproportioneel grote invloed uit te oefenen. Verschenen 5 december 2024.

Lees meer »

Macht en onmacht. Politicus in een verdeeld land, Gert Jan Segers

In Macht en onmacht kijkt Gert-Jan Segers terug op zijn tien jaar als fractievoorzitter van de ChristenUnie. Hij beschrijft hoe hij, als zoon uit een orthodox-gereformeerd gezin, zijn weg vond in de Haagse politiek. Zijn reis begon met de wens om nooit partijleider te worden, maar uiteindelijk stond hij toch voor de uitdaging om zijn partij te leiden door ingewikkelde coalitieonderhandelingen en belangrijke debatten. Verschenen op 19 september 2023.

Lees meer »

Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen door Marten de Vries en Gert-Jan Segers

In Wat christenen geloven & moslims nooit begrijpen geven voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers en Marten de Vries christenen handvatten om in gesprek te gaan met moslims. Ze benadrukken dat moslims vaak vragen hebben over het christelijk geloof en dat het belangrijk is om deze gesprekken goed voorbereid te voeren. Lees de samenvatting van het boek en bekijk de video van Gert-Jan Segers waarin hij vertelt over de islam. Verschenen op 24 maart 2021. 👁 Bekijk de video 'Gert-Jan Segers over de islam'.

Lees meer »

De verloren zoon, het verhaal van Nederland, geschreven door Gert Jan Segers

Gert Jan Segers was van 2012 tot 2023 Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. En van 2015 tot 2023 was hij fractievoorzitter van de partij. Een overzicht van de boeken van Gert Jan Segers vind je op de pagina met boeken van de ChristenUnie. In deze blog lees je de samenvatting van het boek 'De verloren zoon, het verhaal van Nederland'. Verschenen 1 november 2019. 👁 Bekijk de video waarin Gert Jan Segers zelf vertelt over dit boek.

Lees meer »

Hoop voor een verdeeld land, Gert-Jan Segers

In Hoop voor een verdeeld land legt voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers de pijnlijke scheidslijnen in de Nederlandse samenleving bloot. Nieuwkomers voelen zich niet welkom, jongeren vinden moeilijk werk, terwijl ouderen moeite hebben om hun werk vol te houden. Tegelijkertijd groeien de kloven tussen hoger- en lageropgeleiden, tussen gelovigen en seculieren en tussen verschillende culturele groepen. Segers signaleert dat deze vervreemding de samenhang in het land bedreigt. Verschenen 11 oktober 2017. 👁 Bekijk ook de video van Gert-Jan Segers over Hoop.

Lees meer »

André Rouvoet - de biografie

In AndrĂ© Rouvoet – De Biografie schetst Bert van Nieuwenhuizen een boeiend portret van een van de meest spraakmakende politici van het vierde kabinet-Balkenende. Als vicepremier en leider van de ChristenUnie wist Rouvoet, afkomstig uit een kleine orthodox-christelijke partij, zijn partij naar een invloedrijke positie te leiden in de Nederlandse politiek. Onder de samenvatting kun je een video van AndrĂ© Rouvoet bekijken, waarin de politicus in 1996 te gast is bij het programma 'Het elfde uur'. Verschenen 19 augustus 2008. 👁 Bekijk ook de video: 'Interview met AndrĂ© Rouvoet (1996).

Lees meer »