Volt verliest een zetel bij Tweede Kamerverkiezingen

Gepubliceerd op 27 november 2023 om 12:00

Volt verliest bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 een zetel. De partij gaat van 3 naar 2 zetels. Partijleider Laurens Dassen beschuldigt VVD en CDA van kiezersbedrog. "Want er is in de hele campagne niet over Europa gesproken, terwijl alleen daar de problemen opgelost kunnen worden." "Als je dan net doet of we in Nederland de problemen kunnen oplossen, krijg je dat als dikke rekening uitbetaald", aldus Dassen.

laurens dassen van volt reageert voor de nos op de verkiezingsuitslag

Laurens Dassen reageert op verkiezingsuitslag

"Jarenlang hebben de politici de problemen afgeschoven op Brussel en Europese successen hier geclaimd", zegt Laurens Dassen. "Het is de hele campagne niet over het belang van de Europese samenwerking gegaan. Het is ook aan politici te laten zien hoe belangrijk iets is. Daar draagvlak voor te creëren. Dat wordt niet gedaan! En dan krijg je een resultaat dat niet meer gewenst is."

VVD en CDA schuiven problemen al jarenlang op Brussel af

Volgens Laurens Dassen heeft de VVD jarenlang de problemen van Nederland op Brussel afgeschoven. "Het CDA heeft dat ook jarenlang gedaan. Er zijn meerdere partijen, die amper over Europa hebben gesproken. Terwijl het zo ontzettend belangrijk is. Omdat ze allemaal weten dat alle grote uitdagingen waar we voor staan, dat we die alleen in Europa kunnen oplossen. En als je dan net blijft doen, dat we dan in Nederland wel kunnen.... Dan ben je naar mijn idee bezig met kiezersbedrog en dan krijg je dat ook als dikke rekening uitbetaald."

Afbeelding De Telegraaf

Volt van 3 naar 2 zetels

Volt kwam in 2021 de Tweede Kamer binnen met drie zetels. Maar in maart 2022 heeft Volt Kamerlid Nilüfer Gündoğan uit de fractie gezet. Het Kamerlid werd door de partij beschuldigd van seksuele avances, problematisch alcoholgebruik en handtastelijkheden.

Kort Geding

Kamerlid Gündoğan spande een kort geding aan en kreeg gelijk van de rechter. Want Volt bewandelde in de hele affaire te voortvarend een onjuiste weg.

 

Dassen biedt excuses aan

In deze video reageert Laurens Dassen op het oordeel van de rechter. Maar Volt gaat in hoger beroep bij het Hof en het Hof stelt de partij in het gelijk. Daarnaast ziet Gündoğan het niet zitten om terug te keren naar de fractie van Volt. Dus gaat Nilüfer Gündoğan verder als zelfstandig Kamerlid. 

Nilüfer Gündoğan stopt met de politiek

In een verklaring geeft Gündoğan aan dat zij zich realiseerde dat de val van het kabinet het einde van haar Kamerlidmaatschap zou betekenen. „In een paar maanden uit het niets een vitale en kansrijke eigen beweging uit de grond stampen, is simpelweg onmogelijk.” [bron]

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.