ChristenUnie: Rutte IV was een ongelukkig huwelijk

Gepubliceerd op 8 november 2023 om 10:43

ChristenUnie-lijsttrekker Mirjam Bikker was te gast bij 'Goedemorgen Nederland'. De presentatrice Welmoed Sijtsma vroeg of de ChristenUnie, net zoals het CDA, spijt heeft van de deelname aan het kabinet-Rutte IV. Lees het antwoord van Mirjam Bikker of bekijk de video.

Heeft ChristenUnie spijt van kabinet-Rutte IV?

Welmoed Sijtsma: Heeft u ook spijt van kabinet-Rutte VI?

Met 'ook' bedoelt Sijtsma Henri Bontenbal, die zich een dag eerder uitliet over kabinet-Rutte IV.

Mirjam Bikker: Het is een ongelukkig huwelijk geworden.  Niet voor niks stribbelde mij partij negen maanden lang tegen. Maar op een gegeven moment is het ook zo dat ons land wel een regering nodig heeft. Dus we hebben op een gegeven moment gezegd: 'We gaan het aan, we gaan goede plannen proberen te maken.'

Maar het is uiteindelijk niet gelukt in de mix van mensen om daar een stevige regering van te laten komen. Maar tegelijkertijd zie ik ook dingen, die wel gelukt zijn. Bijvoorbeeld, de armoedebestrijding. 

Welmoed Sijtsma: Maar wat blijft dan hangen? Spijt dat u het niet had moeten doen?

Mirjam Bakker: Nou niet, op de manier als meneer Bontenbal dat heeft geuit, dus dat is voor het CDA. Voor mezelf is het zo, dat de ChristenUnie om één reden het kabinet is ingegaan. En dat is, omdat we wisten dat het voor mensen moeilijk was om de rekeningen te betalen. En daar hebben we ons met volle kracht voor ingezet. We hebben in ieder geval een hoop dingen wel kunnen bereiken. En dat is goed.

Wat heeft christelijke politiek Nederland te bieden?

Wat heeft christelijke politiek Nederland te bieden? En blijft er ruimte voor christelijke partijen of of wordt de inbreng van individuele christenen steeds belangrijker? Dit boek is een pleidooi voor politiek met inhoud.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.