Duitsland houdt grenscontrole, PVV wil dit ook

Gepubliceerd op 10 september 2024 om 23:34

Duitsland bewaakt vanaf medio september voor minimaal een halfjaar de grenzen streng, met ouderwetse visum- en paspoortcontroles. Dit om illegale immigratie en criminaliteit terug te dringen. De PVV ziet zulke grenscontroles in Nederland wel zitten. Minister van Asiel en Migratie Marjolein Faber (PVV) onderneemt onmiddellijk actie.

Marjolein Faber minister Asiel en Migratie in kabinet Schoof namens de PVV

Afbeelding: Marjolein Faber, minister van Asiel en Migratie

Minister Faber reageert op grenscontrole Duitsland

Geert Wilders enthousiast over grenscontroles Duitsland

PowNews vraagt Geert Wilders naar zijn mening over de grenscontroles die Duitsland invoert om migratie tegen te gaan. Wilders reageert enthousiast en stelt dat Nederland dit voorbeeld zou moeten volgen. Hij noemt het belangrijk om de grensbewaking te versterken en hoopt dat het Nederlandse kabinet deze maatregelen overweegt.

Jan Paternotte van D66 benadrukt echter dat het controleren van paspoorten bij de grens niet altijd effectief is. Volgens hem moet de focus liggen op het beveiligen van de Europese buitengrenzen en het aanpakken van mensensmokkel. Hij stelt ook dat het invoeren van strenge grenscontroles vooral zorgt voor problemen in sectoren zoals transport.

Er is discussie over de effectiviteit van deze maatregelen, waarbij sommigen vinden dat het nodig is om migratie tegen te gaan, terwijl anderen waarschuwen voor paniekzaaierij en overhaaste beslissingen. Bekijk hieronder de video.

opwiemoetikstemmen.nl houdt bij wat politieke partijen beloven, wat politici zeggen en wat politiek Den Haag daadwerkelijk doet. Zodat jij weet op wie je moet stemmen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.