Marjolein Faber wil 'stapelen' tegengaan

Gepubliceerd op 5 september 2024 om 14:01

Marjolein Faber, minister van Asiel en Migratie, vindt dat er iets gedaan moet worden tegen het 'stapelen' van procedures rond asiel. Dit na een nieuwe verblijfsaanvraag van de Armeense jongen Mikael.

Marjolein Faber: "Ja, ik wil iets doen aan het stapelen. Er zijn mogelijkheden om het stapelen tegen te gaan. Maar die komen ook in het regeerprogramma te staan en dat komt naar buiten met Prinsjesdag."

marjolein faber, pvv, minister van asiel en migratie

Asielindustrie afbreken

"Als er nieuwe feiten zijn mag je een nieuwe procedure starten. Dat is wettelijk zo verankerd.  Ik snap dat de asieladvocaten dat zeggen. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt."

Ethisch heeft Faber geen mening over deze kwestie. Maar ze wil wel de asielindustrie afbreken, die inmiddels is opgetuigd. "We hebben wetten en regelgeving in onze democratische rechtsstaat voor mensen die bescherming nodig hebben. Maar het kan toch niet zo zijn dat er een hele industrie is opgebouwd waar Nederland als land veel ellende van heeft. Er zijn ook mensen die geen recht hebben op verblijf en misbruik maken van ons asielsysteem. Dat moet tegengegaan worden en als de asieladvocaten hier een rol in hebben, gaan we die aanpakken."
Over Mikael zegt Faber: "Armenië is een veilig land. Zijn moeder heeft hem in deze situatie gebracht. Want ze kwam hier alleen naartoe en ze heeft bewust die stapeling gedaan."

opwiemoetikstemmen.nl houdt bij wat politieke partijen beloven, wat politici zeggen en wat politiek Den Haag daadwerkelijk doet. Zodat jij weet op wie je moet stemmen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.