Wilders en Yesilgöz over tweede gesprek met verkenner

Gepubliceerd op 5 december 2023 om 23:08

Op maandag 5 december 2023 had Geert Wilders (PVV) twee duo-gesprekken gevoerd met de verkenner, Ronald Plasterk. Een gesprek met Caroline van der Plas (BBB) en een gesprek met Dilan Yesilgöz (VVD).

Reactie Wilders na duo-gesprek met Caroline van der Plas

Geert Wilders weet niet wat het makkelijkste gesprek is dat hij de aankomende dagen gaat voeren, want hij heeft nog maar een gesprek gehad. Dit zei hij na het gesprek met Caroline van der Plas (BBB) bij verkenner Ronald Plasterk. Het gesprek met Van der Plas was goed en positief. 

Een goed idee van verkenner Plasterk

Wilders is van mening dat het een goed idee was van de verkenner om deze gesprekken te voeren. De gesprekken gaan natuurlijk over de inhoud, maar je moet ook vertrouwen in elkaar hebben. "En dat kan op deze manier alleen maar groeien", aldus Geert Wilders.

Ik draag altijd bij aan het scheppen van vertrouwen

Op de vraag of Wilders denkt dat hij bijgedragen heeft aan het scheppen van dat vertrouwen, reageert hij: "Ik draag altijd bij aan het scheppen van het vertrouwen."

Dilan Yesilgöz: "Wij zijn er klaar voor"

Dilan Yesilgöz nam als eerste het woord na het gesprek met Geert Wilders: "Het was een goed gesprek, het was constructief. En ik heb namens de VVD weer aangegeven dat we graag over de inhoud praten. 

De journalist verwijst naar het plan van de VVD om te gedogen in plaats van in het kabinet te treden. "Heeft u het daar ook over gehad?" Dilan Yesilgöz: "Ik heb vooral aangegeven dat wij klaar staan om te gaan onderhandelen op inhoud en volgens mij is dat ook waar Nederland op wacht. Dus wij zijn er klaar voor!"

Geert Wilders is het ermee eens dat het goede gesprekken zijn, die gericht zijn op vertrouwen. "Het land moet bestuurd worden en daarom moeten we met elkaar praten. In wat voor een vorm.... dat zien we later wel weer."

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.