Hulp voor Ouders met Geldzorgen

Gepubliceerd op 26 september 2023 om 13:13

Ondanks de koopkrachtmaatregelen van de overheid blijven veel huishoudens bezorgd over hun financiële situatie. Daarom zet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opnieuw voorlichting in om mensen met geldzorgen te wijzen op de beschikbare hulp en aan te moedigen om de stap naar hulp te zetten. Deze keer is er speciale aandacht besteed voor ouders en de beschikbare regelingen die hen kunnen ondersteunen in zaken rond het kind en huishouden.

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit daalt. Maar ondanks de daling hebben nog steeds ongeveer 220 duizend kinderen met armoede te maken. Het ministerie wil:

  • de bestaanszekerheid vergroten en
  • de gevolgen van kinderarmoede verminderen

Er zijn namelijk veel regelingen beschikbaar die nog niet door alle ouders gevonden worden.

Passende hulp via Geldfit

De campagne van de overheid verwijst naar Geldfit. Op de website Geldfit vind je alle hulp die beschikbaar is. Op de website lees je onder andere welke organisaties jou verder kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld Sam& voor alle kinderen. Ouders met beperkte financiële middelen kunnen hier aankloppen voor schoolspullen, sportactiviteiten, muziek- of zwemlessen, leuke uitstapjes, of een verjaardagsbox. Ook kun je voor persoonlijk advies gratis en anoniem bellen met de hulplijn van Geldfit op 0800-8115.

Heb jij financiële hulp nodig? Kijk dan eens op de website Geldfit.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt in het kabinet-Rutte IV geleid door twee ministers, namelijk minister Karin van Gennep (CDA) en minister (zonder portefeuille) van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten (ChristenUnie).

 

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/09/25/overheid-moedigt-ouders-met-geldzorgen-aan-om-stap-naar-hulp-te-zetten